Over idolen en zo

Toen ik een jaartje of 10 was, wist ik het zeker. Ik zou zoals Niki Lauda worden. Ietsje later besloot ik, dat ik de gitarist van Deep Purple wilde worden. Zo rond mijn 17E werd mijn overtuiging nog sterker, ik wilde namelijk Arnold Schwarzenegger worden. En in de jaren die daarop volgden, volgden nog meer idolen. Één van de mensen die ik het meest adoreerde was Ayrton Senna. Tot die ene verschrikkelijke dag. Zondag 01 mei 1994. Het circuit van Imola, Italië. Een zondagmiddag zoals alle anderen. Genieten van de Formule I. Genieten van de ongelooflijke rijderskunsten van Ayrton Senna. Tot die ene megaharde klap tegen de muur. De klap, die abrupt een einde maakte aan het leven van deze legende. De klap ook, die voor mij een einde maakte aan het begrip “idool”. Ik denk dat daar ergens in mijn leven, het besef binnen druppelde dat ‘idolen’ een fabricaat zijn van je bovenkamers. En vanaf die ene dag in 1994, kostte het me beduidend meer moeite om een idool in stand te houden.

Want waar loopt u zoal tegenaan?

Wilt u misschien beginnen met sporten, maar weet u niet hoe? Wilt u misschien een keertje lekker gaan dansen, maar durft u eigenlijk niet zo goed? Of een poging wagen om eens te gaan fitnessen, hardlopen, wandelen, fietsen of mountainbiken? Misschien had u vroeger ook idolen? Mensen waar u tegenop keek, waar u door ontroerd raakte of die u op wat voor manier dan ook motiveerden?

Misschien bent u al héél lang van plan om de stoute schoenen aan te trekken en dat stukje beweging of sport te gaan doen. Iets van angst houdt u tegen. Want wat nou, als ik dat niet kan? In mijn werk hoor ik het dagelijks: “Dat kan ik echt niet”. 

En nu net, op deze prachtige zondagmiddag, nog nagenietend van de fantastische prestaties van Max Verstappen, verschijnt een foto op mijn facebookpagina. Een foto, die me weer doet denken aan mijn prille jeugdjaren. De tijd, dat de kleurentelevisie nog maar net bij ons in de huiskamer stond. Een meisje, zo verschrikkelijk sterk, dat ze een paard boven haar hoofd kon tillen. ECHT WAAR!!! Ik denk dat veel mensen haar kennen. En ik denk oprecht, dat dit meisje één van de meest inspirerende uitspraken ooit heeft gedaan. Want mocht er misschien iets zijn, wat u telkens tegenhoudt als u in beweging wilt komen, misschien dat dit meisje ook u een stukje verder kan helpen …………………………..

Ik beschouw haar nu, nog steeds, als één van mijn grootste idolen. Tijdloos en voor altijd! Wat houdt u tegen?

FREE TO FEEL FIT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Soortgelijke artikelen