Tenderloin steak en rolletjes…

Het is alweer enkele jaren geleden. Sterker nog, heel veel jaren geleden. Tot grote ergernis van mijn vrouw ben ik helaas niet zo goed in het onthouden van onze trouwdatum. Het was in ieder geval ergens in de jaren 90. In die tijd was ik ronduit verslaafd aan sport. Er ging geen dag voorbij of ik was wel in de sportschool te vinden, aan het hardlopen of al ploeterend door de modder aan het rijden met een hippe mountainbike. Met voeding had ik een bijna autistische relatie. Elke appel, banaan, aardappel en boterham werd gewogen. Om vervolgens precies te berekenen hoeveel eiwitjes, vetjes en koolhydraten ik binnen kreeg. Alles moest kloppen en alles klopte ook. Dankzij al deze inspanningen had ik het in een aantal jaren voor elkaar gekregen om mezelf te transformeren tot een redelijk afgetrainde en gespierde jongen. Op de trouwerij zag ik er dan ook uit om door een ringetje te halen. Na het ja-woord volgde een groots feest en daarna gingen we op huwelijksreis. Heerlijk. Voor het eerst naar een heel ver land. De Dominicaanse Republiek. Destijds als vakantieland nog maar net in opkomst. We kwamen in een waar paradijsje terecht en hoefden verder helemaal nergens meer op te letten. Een “All Inclusive Resort”. Dat hebben we geweten.

In de ochtend, bij het ontbijt, tientallen gerechten op basis van eieren, vlees, groenten, fruit en tal van andere lekkere dingen. Rond het middaguur een lopend buffet waar vers gevangen vis werd geserveerd, biefstuk, gevulde broden, hamburgers en heerlijke gefrituurde gerechten.

Rond een uurtje of drie in de middag werden er hamburgers gegrild. Deze hadden het formaat van een autoband en ze werden uiteraard geserveerd met verse frieten.

In de avond konden we kiezen uit 5 verschillende restaurantjes. Wij kozen iedere dag voor hetzelfde restaurant. Daar waar de kok het vlees bereidde op een houtskoolgril. Ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Tenderloin Steak. 500 gram schoon aan de haak. Zeg maar zoiets als waar je normaal gesproken een compleet gezin van kunt laten eten. En elke dag scoorde ik 500 gram Tenderloin Steak. Geserveerd met gepofte aardappelen en mais. Jammy !!!!!!!!

Tussen al het eten door deden we ons tegoed aan verse cocktails. Verse ananas, bananen en perziken, afgegoten met een enorme hoeveelheid Brugal Rum. Wat ik me nog vaag herinner is dat ik ongeveer 3 weken onder invloed ben geweest…

En zo geschiedde het. De laatste en derde week van ons verblijf. Ik lag op mijn stretcher aan zee. Te genieten van de zon, cocktailtje erbij, hamburgertje en frietjes. En ik hoor het mijn vrouw NU nog zeggen. De legendarische woorden: “Je krijgt rolletjes”!!!

Als ik er nu nog eens goed over nadenk, dan denk ik te mogen vaststellen dat ik daar eigenlijk wel een soort van trauma aan heb overgehouden. “Je krijgt rolletjes”…

De vakantie staat voor heel veel mensen weer voor de deur. Tijd om te ontspannen en genieten. Ik wil u deze keer graag deelgenoot maken van mijn ervaringen.

Je kunt, zonder al te veel moeite te hoeven doen, in een paar weken tijd gemakkelijk een kilootje of 5 of meer aanzetten. En die presenteren zich dan in de vorm van rolletjes.

Ik ga u niet lastig vallen met tips, adviezen of wat dan ook. Ik wil u slechts vertellen wat ik tegenwoordig doe als ik op vakantie ben.

Ik zorg dat ik elke dag een flink ‘stuk’ in beweging ben. Wandelen, fietsen, zwemmen of wat dan ook. Ik eet op regelmatige tijden en vlieg niet elke dag uit de bocht. Ik geniet van het lekkere eten maar prop mezelf niet meer overvol.

Want ik wil het nooit meer te horen krijgen… “je krijgt rolletjes”…


FREE TO FEEL FIT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Soortgelijke artikelen