De beste versie van jezelf

Het absurde idee dat je vooral de beste versie van jezelf moet zijn betekent concreet dat je in een wereld vol ongekende mogelijkheden continue herinnerd wordt aan alle beperkingen.

Je moet een passie hebben, anders mis je van alles. Je moet er op ‘deze’ manier uitzien anders ben je totaal ongezond. En je moet vooral dit bezitten, anders tel je niet meer mee in deze wereld.

Een lekker stukje gaan bewegen, beetje sporten op je eigen tempo, rondje wandelen met je hond of gewoon lekker kletsen met elkaar op de tennisbaan? Nee, niet goed genoeg meer. Er moet resultaat geboekt worden en wel per direct. Het eetpatroon moet rigoureus omgegooid worden en we moeten minstens 6 dagen per week in de sportschool te vinden zijn. Uiteraard hoort daar dan een High Tech app bij want elke millimeter winst die we boeken moet per direct gedeeld worden op alle Social Media kanalen.

Eten doen we voortaan ook met z’n allen want Superfoods doen het echt fantastisch op Facebook en Instagram. Nog eventjes snel een snapchat van je laatste sessie bankdrukken want zo kan uiteindelijk iedereen zien hoe mega optimaal en effectief onze training is geweest. “We gaan voor goud”!!!

Waar gaan we naartoe mensen? Waarom proberen we de Mount Everest te beklimmen als we al buiten adem raken van de 12 treden die ons naar de slaapkamer brengen?

Is er dan echt iets mis met onze huidige versie van onszelf? Ik bedoel, ik kom nog maar bitter weinig mensen tegen die gewoon tevreden zijn met hun huidige versie. Mensen die gewoon lekker hun best doen om er wat meer uit te halen zonder zichzelf voorbij te lopen. Weet u hoe fantastisch het voelt als u de lat gewoon heel erg laag legt? Ik bedoel, er is echt helemaal niks mis mee om met een six-pack over het E3 strand te dartelen. Maar als u 45 kilo overgewicht heeft dan is DIE versie van uzelf nog ietwat ‘over the top’. Een kilo kwijtraken binnen een maand en dat zo houden is echt wat reëler.

Mag ik eens een voorstel doen? Laten we ons eens richten op vitaliteit. Volgens de Dikke van Dale:

vi-ta-li-teit > energie om te leven / levenskracht

Dat dekt de lading nog niet helemaal. Er is nog een mooiere. Vitaliteit volgens Chivo*:

De fysieke, emotionele en mentale vrijheid om ons te kunnen ontplooien zodat we meer uit het leven kunnen halen.

Je hoeft:

Geen passie te hebben
Niet de beste versie van jezelf te zijn
Geen hoger doel na te streven

Je mag de tijd nemen om te ontdekken wat je zelf wil, wie je meeneemt op deze wonderbaarlijke reis die het leven wordt genoemd, gebruikmakend van je sterke eigenschappen.

De fitnessindustrie is aan het veranderen. Steeds meer professionals zijn het gewoon beu om de consument angst aan te jagen, vage beloften te doen en worsten voor te houden. Één van de mensen die er letterlijk zijn levenswerk van heeft gemaakt is Chi L. Chiu. Ik ben oprecht blij dat ik hem heb mogen leren kennen. Hij zet me elke dag aan het nadenken. En als ik het voor elkaar krijg om U aan het nadenken te zetten, dan ben ik vandaag echt de beste versie van mezelf……

* Mag ik u uitnodigen eens een kijkje te nemen op CHIVO.NL


FREE TO FEEL FIT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Soortgelijke artikelen