Vet verbranden

Plaatselijk vet verbranden…het kan dus toch! Laten ik eens beginnen met de aanleiding van dit verhaal. Mannen kunnen niet multi-tasken. Dat mag er gerust eens ingewreven worden bij mannen. Wees gerust, vrouwen kunnen dit evenmin. Maar waarom deze opening?

Kortgelend. Achter de p.c. en check de mails. Ondertussen hoor ik een geluid op mijn telefoon, een berichtje via Messenger wat ik ook meteen lees. Ik voel aan mijn blaas dat ik naar het toilet moet en neem de telefoon voor de zekerheid mee. Het laatst geopende mailtje ging over ……… èèuuhh, nou ja ? Ik kijk nog eventjes naar mijn koekenpan want ik ga zo een paar lekkere eitjes bakken. Snel naar de w.c. Weer een ‘ping’ op de telefoon. Valt niet mee, plassen en swipen. En volgens mij heeft mijn lieve vrouw gelijk. Iets met w.c. brillen en nog iets? Ze roept van boven: “Hééjh, je boter” !!!!!!!!!!!!

Shit. De koekenpan staat nog op het vuur. Snel terug naar de keuken, telefoon op de aanrecht. Valt echt niet mee, dat multi-tasken. Aangezien de pan op een redelijk grote pit met een vrij stevig vlammetje staat, zie ik dat de boter ietwat te donker begint te verkleuren. Snel haal ik de pan van het vuur en ik zet de pan op een kleinere pit. Pfftt …. De schade valt te overzien. Daar kan ik nog wel een paar eitjes in bakken. En ineens valt het. De pan stond net op een grote pit. Het vet was héél duidelijk aan het verbranden. Om erger te voorkomen heb ik de pan op een andere pit gezet. Op een andere plaats. En jawel. Het kan dus ECHT. Plaatselijk vet verbranden. Dit alles vond plaats in de gemeente Waalre overigens.

Enige tijd later heb ik dit geheel nogmaals herhaalt en dit keer bij mijn zusje. Zij woont in de gemeente Aijen. ( niet zoeken, echt héél klein ). En ook daar lukte het. Vet verbranden in Waalre, in Aijen, twee totaal verschillende plaatsen. Als je dat doortrekt naar het sporten, dan hoef je eigenlijk alleen maar regelmatig van sportschool te wisselen zolang die maar in een andere plaats ligt. Plaatselijk vet verbranden is de ruimste zin des woords. Tot hier bent u waarschijnlijk nog niet echt iets opgeschoten. Tijd voor de boodschap. Plaatselijk vet verbranden, zoals uitsluitend buikvet doen verdwijnen, kan niet. Het voert te ver u hier lastig te vallen met de honderden onderzoeken die dit keer op keer hebben vastgesteld. Plaatselijk vet verbranden kan niet !

Hoe raakt u dan toch uw buikvet uiteindelijk kwijt, mocht dat een wens zijn?
U hoeft slechts één ding te onthouden. En hier val ik mogelijk in herhaling. Want herhaling werkt ! De boodschap herhalen werkt. Onthoud :
De Eerste Wet van Thermodynamica Energie kan niet verloren gaan. Energie kan niet uit het niets ontstaan. Deze wet staat ook algemeen bekend als de wet van behoud van energie. Er kunnen alleen omzettingen van energie plaatsvinden. Dat is de belangrijkste om mee te nemen.

Uw buikvet is opgeslagen energie. Deze energie moet worden omgezet. Dat kan uitsluitend in een kcal tekort. Terug naar de koekenpan. De pan is uw lichaam. U zult de pan dus schuin moeten houden om het vet kwijt te raken. Minder energie tot u nemen dan u verbruikt. U zult de energiebalans hoe dan ook moeten verstoren naar negatief. Daar zijn verschillende manieren voor. Maar zorg eerst dat u de bovenstaande wet begrijpt. 10.000 sit ups verstoren die balans nauwelijks. En vooral niet lokaal! Trap niet in de valkuilen die u worden voorgehouden. Een tekort in kcal is de basis! Een wetmatigheid.

FREE TO FEEL FIT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Soortgelijke artikelen