De Racebaan

Bonk! Bonk! Bonk! Daar werd op de deur geklopt. En nog niet zo zachtjes ook. Vol verwachting klopte mijn hartje. Sinterklaas!!!!!!! Ik stoof naar de voordeur. Sinterklaasavond, lang, héél lang geleden. Tot mijn grote verbazing stonden de cadeautjes  gewoon binnen. Hoe had die dat nou voor elkaar gekregen? Het was nog geen 5 seconden geleden dat er op de deur geklopt werd. Maar ik had geen tijd om me daar verder druk over te maken. Er lagen cadeautjes in de gang, opgestapeld in verschillende wasmanden en op de grond. Een snelle eerste inspectie, maar géén grote doos voor zover ik kon zien. Op de pakjes stonden verschillende namen. Leon, Pappa, Mamma, Petra, Gerrie. Maar een grote doos zag ik niet. Hij zal de racebaan toch niet vergeten zijn? 

15 minuten later waren alle cadeautjes uitgepakt. Van alles had ik gekregen, maar géén racebaan. Misschien had Sinterklaas hem ergens anders neergezet? Dus begon ik mijn zoektocht. Onder de bank, achter de bank, de keuken, mijn slaapkamer …………. overal zocht ik. Maar nergens een racebaan te bekennen. 

Mijn moeder vroeg wat ik allemaal aan het doen was. Dus ik vertelde haar, dat ik aan Sinterklaas een racebaan gevraagd had en dat ik die nergens kon vinden. Zou die het dan echt vergeten zijn? 

De teleurstelling van die avond denk ik nog wel eens aan terug. Ik had de leeftijd, waar Sinterklaas voor mij nog echt bestond. Zoals dat toen ging, had ik een verlanglijstje gemaakt. En daar stond maar één ding op. RACEBAAN. Dat vond ik toen eigenlijk best heel slim van mezelf. Want dan hoefde Sint er verder niet over na te denken en hoefde hij ook niet te kiezen uit een hele hoop andere dingen. Een racebaan. Niks anders. En daar had ik me dus ook volledig op ingesteld. Mijn verwachting was net zo eenvoudig als mijn verlanglijstje. Een racebaan. 

Als mens beschikken we allemaal over het vermogen om verwachtingen te creëren. Het brein is dol op het in elkaar zetten van verwachtingen. En niet zelden, leiden verwachtingen tot teleurstellingen. We fabriceren een plaatje in ons hoofd van hoe onze toekomst er uit gaat zien. En als we ergens vooral niet goed in zijn, is het wel in het voorspellen van de toekomst. 

Gaan bewegen of méér gaan bewegen is iets wat veel mensen belangrijk vinden. Veel mensen hebben dat al jaren op hun verlanglijstje staan. Daar horen ook de nodige verwachtingen bij. 

De racebaan bleef voor mij toch wel een dingetje. Vele jaren later, toen ik wat groter was en op al een paar jaartjes op eigen benen stond, gaf ik mezelf een racebaan cadeau met Sinterklaas. Ik was oprecht blij. Ja, ik was zelfs intens gelukkig! Mijn verlanglijstje kon ik aanpassen. En ik heb als grote jongen, nog een paar jaartjes héél veel plezier gehad van die racebaan. Dat had ik eigenlijk helemaal niet verwacht.   

Bewegen is ????? ook zonder verdere verwachting….  

Fijne Sinterklaas allemaal!   

FREE TO FEEL FIT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Soortgelijke artikelen